A kedvezményezett neve: Magyar MediBall Egyesület
A projekt címe: Komplex Integrált Tehetségfejlesztés
A szerződött támogatás összege: 3 300 000 Ft
A támogatás mértéke: (%-ban): 66 %
A projekt tartalmának bemutatása:

A tehetségprogram célkitűzései:

A tehetséges fiatalok számára, a tehetségük kibontakozását segítő, integratív szemléletű, kompetenciafejlesztést valósítunk meg:

- kognitív készség fejlesztése;

- feszültség-, szorongás-, teljesítmény kényszer és stresszkezelés;

- valós önismereten keresztül önértékelés és önbizalom fejlesztése;

- verbális és nonverbális kommunikáció fejlesztése;

- társas készségek fejlesztése;

- edzőknek, felkészítőknek, szülőknek is hasznos információk átadása.

Programunkban olyan komplex képesség és készség kialakítás zajlik, melyben az emberi intelligenciában és modern technológiában rejtőző potenciált ötvözzük.

A tehetségprogramban használt innovatív eszközök:

Xsens mocap system: Professzionális mozgáselemző rendszer. Segíti a test működésének megfigyelését, érzékelését. A létrejövő 3D-s ábra megmutatja a helyes biomechanikát, később segít a mozgások mentális elképzelésében.
Mobil EEG: agyhullámok, figyelem, relaxáció és mentális leterheltség mérésére alkalmas.

Innerbalance: Az agy és a szív együttműködését, az érzelmi stressz szintet, szívkoherenciát mér. A módszertanunkkal pedig fejlesztjük is a területet.
(Az eszközt forgórendszerben, otthoni használatra is kiadjuk. Így biztosított a folyamatos gyakorlás is.)
Blazepod: Fény és érintés alapú edzéseszköz, amellyel a mentális gyorsaságot és az idegrendszeri választ mérjük, fejlesztjük.
Thinkfast: Amerikai agykutatók által kifejlesztett teszt és fejlesztő számítógépes program. Méri a fizikális, észlelési, kognitív reflexet, munkamemória gyorsaságot és kapacitást.
Agytréner: Fény és hangterápiás fejlesztő és pihentető eszköz. Célzott frekvenciákkal tudjuk segíteni az agy működését, a megfelelő pihenést. Több választott kiegészítő tevékenységünkkel a szülőket is elérjük, valamint odafigyelünk minden készség fejlesztésé mellett a lazító programelemekre is.

VR szemüveg: Az eszközzel egy különleges látásmódban kapunk információkat. A program során elsősorban az eszköz olyan előnyeit használjuk ki, mint a relaxáció és ritmusfejlesztés.

A projekt befejezése: 2024.08.31.
Projekt azonosító száma: NTP-TEHETSEG-23-0206