Kortól függetlenül érhetnek bennünket kisebb - nagyobb sérülések a napi tevékenységünk során. Ezek egy része inkább csak bosszúságot okoz, míg mások komoly megoldandó feladatokat jelentenek magunk és a családunk számára. A kor előre haladtával ezeknek a sérüléseknek a gyakorisága és veszélye folyamatosan növekszik.

Tehetünk e valamit a megelőzés érdekében?

A feltett kérdés jogos és természetesen válaszra vár. A kor előre haladtával éveinek és tapasztalataink száma növekszik. Ez így helyénvaló. Minden életszakaszunknak megvan a maga szépsége és feladata. Az ifjúkori évek bohóságát, felfedező izgalmát az érettség és bölcsesség időszakai követik. Ez a folyamat élmény és örömteli. Ezzel párhuzamosan fut egy másik folyamat is. Az évek múlásával a test átalakul, és olybá tűnhet, hogy elkerülhetetlen a fizikai és szellemi leépülés. Valaki ezt beletörődéssel nyugtázza, míg mások lelkük mélyén tudják ez nem teljesen helyénvaló így. Panaszmentes, vitális, aktív életre vágynak melyben helye van az örömnek és a boldogságnak. Ehhez nyújt segítséget a MediBall.

A helyesen végzett gyakorlás során a mozgáselvek megfelelő alkalmazásával újra ügyesnek és képesnek érezhetjük magunkat. A megtapasztalt sikerélmény a mozgás során átélt öröm gondoskodik arról a motivációról, melynek következtében az embernek van kedve gyakorolni. Így az a szándék, hogy életminőségünket javítsuk nem csak egy fellángolás, hanem tartós, folyamatos tevékenységgé válik.

A gyakorlás menete a következő: a megfelelő információk birtokában felülvizsgáljuk és korrigáljuk a szokásainkat. Minden alkalommal javítjuk a testtartásunkat. E szerint testtartásunk akkor megfelelőbb, ha a test súlya a csontokon nyugszik és a fejünk a gerincoszlop tetején egyensúlyoz. A test függőleges tengelyének funkcionális használat lehetővé teszi, hogy a súlyunk szabályozottan fusson le a föld középpontja felé.

A mozgás szervrendszere passzív (csont, ízületek) és aktív (izom) részekből áll. A csontozat és a teherviselő ízületek a súlyunkat tartja, míg optimális használat során az izmainkkal a csontjainkat mozgatjuk. Az agyunk pedig folyamatosan szervezi és optimalizálja a test hely és helyzetváltoztató mozgásait.

A MediBall gyakorlója saját élményű mozgást hoz létre oly módon, hogy minden mozdulatot elképzel. A gyakorlás során folyamatosan használja a képzelőerejét. Ez több szempontból is lényeges. Egyrészt mentálisan friss marad, mivel aktívan használja az agyat és a figyelmet. Másrészt, ha vannak is aktuális "égető" problémái, amivel a figyelme tartósan egy másik területre irányul az agy tehermentesedik. Így ebben a megkönnyebbült állapotban töltődik fel energiával.

Régóta van ismeret azzal kapcsolatban, hogy az akarat és a képzelőerő által létrehozott mozgás összehasonlítása során hosszútávon mindig a képzelőerő nyer. A mozgás kialakítása során ez konkrétan azt jelenti, hogy kevesebb erő és igyekezet befektetésével érjük el a hőn áhított célunkat. Ha ahhoz szoktatjuk magunkat, hogy könnyedén felesleges erőfeszítésektől mentesen cselekedve is elérhetjük azt, amit szeretnénk ez új örömteli tapasztalásokat eredményez.

A gyakorlás élményszerűségére nagyon nagy szükségünk van. Ez a megszerzett öröm lát el bennünket energiával és ez az alapja a belső motivációnknak is. Az élmény, amit a mozgás során megélünk, a siker érzete, hogy képes vagyok és fejlődöm, a megtapasztalt szabad tudatállapot boldogság hormont termel. Ez a gyakorló lelkiállapotában tartós pozitív változást idéz elő. A világ ismételten izgalmas, szép, célokat és reményt sejtet. A jókedv a vidámság a mindennapjaink részévé válik. A környezetünk is észreveszi és visszajelez ezzel a változással kapcsolatban. Mindenki szívesebben tölti idejét a boldog, nyugodt és kiegyensúlyozott emberek társaságában. Ez javítja családi, baráti kapcsolatainkat.

E kis kitérő, - ami a gyakorlás szempontjából nagyon is lényeges - után térjünk vissza a mozgásunk fizikai részéhez. Kialakítottuk az optimális testtartást, az eddig helytelenül működő, feleslegesen feszülő izmaink újra ellazultak. A fej elegánsan egyensúlyoz a gerincoszlop tetején, az egyensúlyszervünk a belső fülben azon a függőleges tengelyen van, vagy ahhoz közelít, ahol súlyunk a föld középpontja felé fut. Az elképzeléssel végzett gyakorlás során tudatossá válunk a súlyközéppontunk mozgatásával kapcsolatban. Az egész testünk könnyed felszabadult mozgást végez és az egyensúlyszerv aktív, folyamatos használata lehetővé teszi, hogy egyensúlyunk elvesztését úgy korrigáljuk, hogy a medencét visszabillentjük eredeti helyére, így kerülve el a zuhanást és az eséssel járó sérüléseket. Ráadás gyanánt friss energia járja át a testünket és jótékony hatása szinte megfiatalít bennünket.

Ha betérnek egy MediBall foglalkozásra láthatják , hogy gyakran egyszerre három generáció is jelen lehet, dolgozik és az edzés során értelmet és örömöt talál önmaga fejlesztésében.

A mozgás az egész testet átmozgatja módszeres alapossággal és egyéni vérmérséklettől függően könnyed lágysággal, vagy kirobbanó dinamikával. Kedvünk szerint gyakorolhatunk egyéni és páros játékot. Használhatunk zenét vagy felismerve a lélek csendjét edzhetünk mély belső nyugalomban. A lényeg, hogy játszunk! A játék önfeledtté tesz bennünket, s ez az önfeledt állapotunk az új tapasztalások kapuja! Kortól függetlenül várunk mindenkit 5 éves kortól a szép korúakkal bezárólag.

Tisztelettel: Szilágyi István
06-30/861-56-37

mediball@t-email.hu

www.mediball.hu

facebook.com/mediball

About the Author

By dimre / Administrator, bbp_keymaster on okt 08, 2020

GIVE A REPLY