Hogyan alakul a belső motiváció? Honnan jön az az energia, amellyel kitartóan, akár egy életen át munkálkodhatunk?

MediBall "labdajáték az egészségért" egy megfelelő alternatíva lehet arra, hogy tapasztalhassuk saját működésünk minőségének fejlődését és tudatosságunk alakulását a gyakorlás során. Optimális esetben életünk bármelyik területe ilyen lehetne. Ez eleinte sajnos ritkán valósul meg, mert nem áll rendelkezésre megfelelően a figyelmünk.

Egy hasonlattal élve: az értelem olyan, mint a kormánylapát, az érzés pedig, mint a vitorla működik az ember életében. Ilyenformán az egyik a tevékenység irányát, a másik az elvégzéséhez szükséges energiát jelenti. Az ember számára fontos tényezővé kell, hogy váljon az, hogy értelmet és örömöt talál a gyakorlásban és az életben. E két dolog együtt lehetővé teszi, hogy kitartóan, akár egy életen át munkálkodjunk egy téma kibontásán.

Jellemzően sok minden érdekelhet bennünket az életünk folyamán. A figyelmünket újabbnál újabb dolgok, jelenségek, események, történések kötik le. Sajnálatos módon az ilyen esetekben ritkán valósul meg az, hogy a gyermek vagy a felnőtt mélyebb összefüggések birtokába kerüljön. Legtöbb esetben a kitartásunkat okoljuk. Kipróbálunk ezt is, azt is, majd rövid idő eltelte után már egy új lehetőség köti le a figyelmünket. Persze abból sem lesz semmi, mert olyan ez, mint a szalmaláng, gyorsan lobban fel, majd szinte ugyanazzal a lendülettel el is illan. Így nem jutunk valós tapasztalatok birtokába. Okolhatjuk a gyermek, vagy a felnőtt kitartásának hiányát, de ez még nem elég, mert nem oldja meg a problémát. Önmagunk, vagy mások hibáztatása sem elég magyarázat.

Egy idő után (megfelelő számú próbálkozást követően) olyan téves következtetésre juthatunk, hogy nem vagyok elég jó semmiben, nem vagyok képes, nem tudok végig csinálni semmit! Sokszor rugaszkodunk neki, ám a folyamatos csalódás nem tesz jót az önbecsülésünknek sem. Sőt megerősítés gyanánt olyan tapasztalatot szerzünk, hogy " lám én tudtam, megmondtam előre". Ezzel együtt szép lassan beletörődve lemondunk az örömteli tapasztalások lehetőségeiről. Maradnak a több-kevesebb sikerrel végre hajtott "kötelező gyakorlatok". A teljesítménykényszer és a felesleges feszültség hatására mindenki - gyermek és felnőtt egyaránt - belefárad, majd lassan kiég. Ha nyitott szemmel járunk, sok ilyen arcot láthatunk magunk körül.

A MediBall gyakorlásával ezt a tendenciát szeretnénk megváltoztatni! Az önkéntes részvétel lehetőségét kínálva játékos keretek között komoly, mély, a teljes létezésünket átfogó önismereti munka zajlik. Ezért mondjuk: hogy minden életjelenség mozgásban nyilvánul meg! Ez a komplexitás szokatlan, ugyanakkor hihetetlenül izgalmas: egyszerre három területen végezni feladatot (a gyakorlás során három területet a fizikális, mentális és érzelmi testi működésünket szinkronizáljuk)!

Végre valami olyan, ami méltó és megfelelő az emberi intelligenciánk működéséhez! Azt ismerjük fel, hogy alkalmas és képes vagyok! A felismeréséhez az is hozzátartozik, hogy mindez természetes könnyedséggel zajlik, felesleges erőfeszítésektől mentesen. Ez is eredményességünket javítja és folyamatosan sikerélményt jelent. Már a lehetőség is rendkívüli, olyan módon élni, amelyben a létezés könnyed, örömteli és felesleges feszültségektől mentes. Ez annyira szép és izgalmas, hogy talán már igaz sem lehet. Hányszor mondjuk az élet viharaiban a különböző feladatok, kihívások során hozzátartozóinknak, barátainknak: "Lazán, könnyedén, felszabadultan. Csak tudnánk, hogy hogyan csináljuk."

Megélni a játék során olyan állapotokat, amelyek korlátozó gondolatoktól és érzésektől mentesek, ez zseniális jelenség. Élvezetes, hogy tudom csinálni és képességeim kiteljesednek. Javul a testtartásunk, a figyelmünk használatának a lehetősége, dinamikussá válunk, és újra tapasztalhatjuk erőnket, megváltozik a kisugárzásunk és átalakulnak kapcsolataink! Mindez egy örömteli fejlődési folyamat keretében. Ha jól közelítünk, akkor a feladatok elvégzéséhez szükséges energia benne van magukban a folyamatokban. Az életünk során vannak olyan helyzetek, amelyek elfárasztanak, kimerítenek bennünket. Szerencsére ismerünk olyan lehetőségeket is, amelynek végzése során kikapcsolódunk és feltöltődünk energiával! Mi a különbség? Lehetséges-e, hogy minden általunk végzett tevékenység elérje ezt a színvonalat? Vagy, ha ez túlzónak tűnik számunkra legalább néhány életterületünkön így történjen? A válasz nyilvánvalóan igen! A jelenlegi helyzet, - a realitás - sajnos azt mutatja, hogy a legtöbb esetben alig van olyan tevékenység az életünkben, amelyben tökéletesen ki tudunk kapcsolódni. Olyan, amelyben teljes biztonságban tudjuk magunkat érezni és ennek megfelelően felszabadultakká válhatunk. Mindenkinek szüksége van legalább egy olyan tevékenységre, amiben a normál, "hétköznapi " tudati működéséhez képest jobb minőségben tud jelen lenni. Olyan állapotot alakít, amelyben magasabb tudatszinten tapasztalja önmagát! Ehhez megfelelő eszköz a MediBall! A helyes gyakorlás során önfeledtté válik. Olyan módon nyilvánul meg, amely eleinte szokatlan, - újszerű - számára. Képes az egóját meghaladni és egy korlátozó gondolatoktól és érzésektől mentes világba érkezik. Ha a folyamatban kellő tudatossággal vesz részt, akkor egy mintát hoz létre, amely azt követően az élet más területein is felhasználható. Ahhoz, hogy az életminőségünk megváltozzon, nem elegendő a szándék. Megfelelő mintára és a végrehajtáshoz szükséges energiára is szükségünk van.

Ezért lényeges szempont a mi részvételünk, a viszonyulás választásunk: önként, örömmel, szívesen, tudatosan vagyunk jelen. Tartós, hathatós változás, komoly önismereti munka nélkül nehezen elképzelhető. Ráadás gyanánt a folyamat élményekkel teli és élvezetes. Az ember egyre tisztábban, őszintén nyilvánul meg. A világ, amelyet maga számára teremt, játszmáktól és kompenzációktól mentes.

Immár nem nehéz, fárasztó vagy unalmas, ahol soha semmi sem történik. Különleges, szép kalanddá, izgalmas utazássá nemesedik, mely tartalmas, és amelyben végre otthon érzi magát. MediBall: "Minden életjelenség mozgásban nyilvánul meg. Változtasd meg a mozgásod és megváltozik az életed!" MediBall oktatóink egyre több helyen vannak jelen az országban. Találkozzunk a következő MediBall foglalkozáson!

Tisztelettel: Szilágyi István
06-30/861-56-37

mediball@t-email.hu

www.mediball.hu

facebook.com/mediball

About the Author

By dimre / Administrator, bbp_keymaster on okt 08, 2020

GIVE A REPLY