A Rouliqiu elterjedése

A Tai Chi alig észrevehetõen segít az embereknek finoman, gyengéden, teljes mértékben megoldani problémáikat, megküzdeni mindennapi gondjaikkal. Minden mozdulat megmunkálja az ember morális egyéniségét sokkal jobban, mint bármilyen elméleti oktatás. A MediBall gyakorlása közben az ember halad a szabadság felé, és a saját módján megtanulja élvezni a mozgást, a zenét, és merít a boldogságból, amit a játék gyakorlása okoz. A nyugati és a kínai orvosok mind egyetértenek azzal, hogy a boldogság a legjobb elixír a hosszú, egészséges élethez.

A körkörös mozgás a Tai Chi gyakorlatok alapja. A kínai kultúra nagyban segíti a Rouliqiu elterjedését a világban. Reméljük, mindenki együttműködik velünk ebben, hogy ez a sport világsport és olimpiai sportág legyen.

A Rouliqiu feltalálója: Prof. Bai Rong

1964 márciusában születtem Taigu városában, Shanxi tartományban. Mivel szüleim a Shanxi Mezõgazdasági Egyetemen tanítottak, jól ismerték a növényeket. Így döntötték el, hogy engem Bai Rong-nak fognak hívni, ami „magasra növő fát” jelent.

Gyermekkoromtól fogva szeretek sportolni. Általános iskolában különböző sportokat űztem és mindig én nyertem a bajnokságokat. Mivel 1,84 m magas voltam – tehát sokkal magasabb, mint az osztálytársaim – a testnevelő tanárom kosárlabda játékosnak nevezett ki. Azt mondta, hacsak nem leszek profi játékos, nincs jövõm. 1980-ban felvételt nyertem a Shanxi Egyetem testnevelés szakára. Az elméleti és gyakorlati tanulmányok elvégzése után képzett tanár lettem, és a Shanxi tartomány Jinzhong Városi Egészségügyi Iskolájában kezdtem tanítani. Az oktatás azonban sosem elégít ki teljesen, még mindig fontos számomra, hogy edzésben maradjak. Bár bajnokságokat már nem nyerhetek, sok kiváló sportolót képezhetek, akik helyettem állnak a tartomány és a nemzet dobogóin, és valóra váltják dédelgetett álmaimat.